ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Β’ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Social Media

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει στην τελική ευθεία, με τις εκλογές όλο και να πλησιάζουν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «τα ψηφοδέλτια αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων. «Η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά:

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ Αλεβιζόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου Μεταλλεργάτης - Ηλεκτροσυγκολλητής Γεννήθηκε σε χωριό του νομού Μεσσηνίας και από το 1970 κατοικεί στον Πειραιά. Συνδικαλιστής στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος από το 1978 όπου εκλέγεται στις Διοικήσεις των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» με τη Ρένα Δούρου. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά, καθώς και του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς με καταγωγή την Νεράιδα Τρικάλων, μεγάλωσε και ζει στο Κερατσίνι. Αρχιτέκτων μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και στη Πάντειο Ανωτάτη Σχολή. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για την περίοδο 1985-1986. Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη» και υποψήφια Δήμαρχος στο Κερατσίνι από το 1986 έως και το 1998. Δημοτική σύμβουλος από το 1990 έως το 2000. Νομαρχιακή Σύμβουλος με τους «Ενεργούς Πολίτες» με επικεφαλή τον Μανώλη Γλέζο από το 2002 έως το 2010. Υποψήφια Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με το ΣΥΡΙΖΑ το 2009 και το 2012. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η Νίνα (Ειρήνη) Κασιμάτη (γενν. 1978) είναι Ελληνίδα πολιτικός και βουλευτής Β΄ Πειραιώς, εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αργότερα οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007. Διαφώνησε ωστόσο με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 και αποχώρησε από το κόμμα μαζί με άλλα στελέχη του Νέου Αγωνιστή.

Εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιώς στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015, ενώ επανεξελέγη τον Ιούλιο του 2019, πρώτη με 18.457 ψήφους. Είναι κόρη του Γιώργου Κασιμάτη (1949-1993), πρωταθλητή στίβου, που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού το 1988-89.

Ο Γιάννης Ραγκούσης (Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 1965) είναι Έλληνας πολιτικός βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Β΄ Πειραιώς και πρώην υπουργός με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011 και Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Μερικές από τις αξιοσημείωτες μεταρρυθμίσεις του ήταν η δημιουργία του προγράμματος Διαύγεια, το πρόγραμμα Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση, ο νόμος υπ' αριθμόν 3838/2010 για τη χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν ή πήγαν σχολείο στην Ελλάδα, καθώς και ο ιδρυτικός Νόμος 3979 για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *