ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Β’ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΔ

Social Media

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές εισέρχεται η χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ημερομηνία έχει κλειδώσει, με τις πρώτες κάλπες -αυτές της απλής αναλογικής- να στήνονται στις 9 Απριλίου. Ως εκ τούτου, τα κόμματα εντείνουν την πολιτική και προεκλογική τους κινητοποίηση με μπροστάρηδες τους υποψηφίους τους. Στο μεγαλύτερο βαθμό τους, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων έχουν καταρτιστεί και οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Ωστόσο, όπως, πάντα υπάρχουν και οι… πολιτικές εκπλήξεις, οι οποίες ανακοινώνονται όσο το δυνατόν εγγύτερα στην ημερομηνία των εκλογών.

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Β' Πειραιά:

Γιώργος Βρεττάκος

Πολιτικός Μηχανικός, Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΑΝ, 37 ετών (ξανά υποψήφιος 2019)

▪ 2019: Α’ Επιλαχών Βουλευτής Β’ Πειραιά με 10.471 σταυρούς προτίμησης

▪ 2010-2019: Εκλεγμένο Μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ σε τρία διαδοχικά συνέδρια

▪ 2016-2019: Εκλεγμένο Μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

▪ 2018-2019: Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ ως Υπεύθυνος Απασχόλησης και Καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

▪ 2007-2009: Υπεύθυνος σχολής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΣΠΑΙΤΕ

▪ 2007-2010: Εκλεγμένος εκπρόσωπος φοιτητών ΑΣΠΑΙΤΕ

▪ 2010-2011: Εκλεγμένο Μέλος Γ.Π. ΔΑΠ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ & Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού

▪ 2011-2013: Γραμματέας Πόλης ΔΑΠ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ & Μέλος στην Κ.Γ. της ΔΑΠ ΤΕΙ

▪ 2011: Μέλος της ομάδας σύνταξης της νέας πρότασης παιδείας «paideia2020.gr» της ΔΑΠ

▪ 2012: Μέλος της ομάδας σύνταξης της κοινωνικής πρότασης παιδείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διοικητικό Στέλεχος ΟΣΥ Α.Ε., Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος 2019 με τον Πατούλη, 50 ετών (νέα υποψήφια)

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Γεννήθηκα στις 28 Απρίλιου 1977 και ζω στο Κερατσίνι μέχρι και σήμερα. Η καταγωγή μου είναι από τη Χίο. Είμαι παντρεμένος με την Αθηνά Κουμπρίδου και έχουμε ένα γιό, τον Γιάννη. Τελείωσα το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 που αποφοίτησα εργάζομαι ως γιατρός ενώ παράλληλα συνεχίζω τις σπουδές μου. Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, το πρώτο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας με εξειδίκευση τη φάρμακο-οικονομία και το δεύτερο από την Ιατρική Σχολή με θέμα την Καρδιολογική Θεραπευτική-ΜΕΘ. Σήμερα είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό το 2007-2008. Από το 2008 έως το 2014 έκανα την ειδικότητα μου ως γιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αλλά και στο Νοσοκομείο Χανίων. Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας στην Καρδιολογία απασχολούμαι στο ιδιωτικό μου ιατρείο στο Κερατσίνι και συνεργάζομαι με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα του Πειραιά. Η πολιτική στη ζωή μου βρίσκεται από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όμως δραστηριοποιήθηκα την πρώτη χρονιά εισαγωγής μου στην Ιατρική Σχολή. Από το 1996 έως το 2004 συμμετείχα στα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Αθήνας, ενώ την τελευταία χρονιά διετέλεσα Υπεύθυνος της Σχολής μου. Από το 2005 έως και σήμερα είχα την τιμή να εκλεγώ πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Β’ Πειραιά, τομεάρχης Υγείας Β’ Πειραιά, πρόεδρος Τ.Ο. Αμφιάλης και πρόεδρος ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά.

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (Πειραιάς, 10 Απριλίου 1975) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Έγινε γνωστός ως διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Η καταγωγή του είναι από την ορεινή Ολυμπία (Αμυγδαλιές Ανδρίτσαινας). Παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στο οικονομικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Το 2010 βραβεύτηκε ως δημοσιογράφος της χρονιάς στο χώρο της οικονομίας από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση.[1] Το 2019 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' περιφέρεια του Πειραιά.

Νοσηλεύτρια, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, 46 ετών

- Από το 2012 έως σήμερα – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας (ΙΝΕΠΥ)

-Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη ΔΕΕΠ Α ́ Πειραιώς

-Μέλος της ομάδας συντονιστών του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ως Γενική Συντονίστρια Ενότητας Πειραιώς και Νήσων

-Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Πειραιά με την Παράταξη «Νέα αρχή Αττική»

-Από το 2013 έως σήμερα - Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ)

Ιωάννης Τραγάκης

Ο Γιάννης Τραγάκης, γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου 1944 στον Κορυδαλλό, είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής και τοπογράφος μηχανικός. Εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Πειραιώς στις εκλογές του 1974, 1977, Ιουνίου και Νοεμβρίου 1989, 1990, 2004, 2007 και 2009.[1] Επίσης, εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την ΙΕ΄ κοινοβουλευτική περίοδο εξελέγη Α' αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, στις 29 Ιουνίου 2012, με 235 ψήφους υπέρ, 48 λευκές ψήφους και 2 μη έγκυρες.[2] Επανεξελέγη στη Β΄ Πειραιώς στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015. Το 2017 δήλωσε πως δε θα θέσει ξανά υποψηφιότητα και ότι αντί για εκείνον στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος ο γιος του. Μετά από αυτήν τη δήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι ο γιος του δε θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.[3]

Εν τέλει, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ο Γιάννης Τραγάκης έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα στη Β΄ Πειραιώς[4] και επανεξελέγη. Είναι ο παλαιότερος, εν' ενεργεία, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σπύρος Χαγκαμπιμάνα

Υποδιευθύντης ΥΠΥΤ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (νέος υποψήφιος)

- Το 1996 έκανε σπουδές του στη Νομική Αθηνών, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως Βοηθός στο Ερευνητικό Κέντρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το Μάϊο του 2005.

- 2005: διετέλεσε Διοικητής του νεοσύστατου Λιμενικού Σώματος στο Μπουρούντι και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Αστυνομίας του Μπουρούντι.

Εκεί έφθασε ως το βαθμό του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων, όταν και φυλακίστηκε από το καθεστώς της χώρας, αρνούμενος να καταστείλει βίαια διαδηλώσεις, µε αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή για 210 ημέρες. Κατόπιν πιέσεων της Ελλάδας και της Ε.Ε., αφέθηκε ελεύθερος και ανέλαβε ακτιβιστική δράση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου της χώρας. Από τον Μάρτιο του 2020, υπηρετεί ως Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *