Αλλάζουμε

Social Media

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δήμου μας

Η προοπτική μας για τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές

Είναι συχνό φαινόμενο , οι συνδυασμοί που λαμβάνουν μέρος στις Δημοτικές Εκλογές, την επομένη των εκλογών, στην πραγματικότητα να αυτοδιαλύονται.

Η συνήθεια λέει, ότι η παρέμβασή τους αρκείται στην σποραδικότητα, των εμφανίσεων των Επικεφαλής τους στα Δημοτικά Συμβούλια, σε κάποιες κεντρικές παρεμβάσεις, και Δελτία Τύπου.

Ο Συνδυασμός μας ξεκίνησε στις 2/12/2018, με σκοπό να αποτελέσει τομή στα πολιτικά πράγματα της πόλης μας.

Στόχος μας ήταν ή ίδρυση ενός Συνδυασμού Αρχών.

Ενός συνδυασμού Συλλογικού.

Ενός συνδυασμού παρεμβατικού, ο οποίος δεν θα εξαντλούσε την παρουσία του στις Δημοτικές Εκλογές.

Όπλο μας στην επιδίωξή μας αυτή, είναι η σταθερή μας προσήλωσε στην ανάπτυξη καλά επεξεργασμένου προγραμματικού πολιτικού Λόγου.

Στις Δημοτικές Εκλογές παρουσιάσαμε μία δέσμη 41 Δεσμεύσεων και 3 Διεκδικήσεων. Παρουσιάσαμε ένα ολιστικό πλαίσιο Αλλαγής της ζωής στην πόλη μας

Δεν δικαίωσε τις επιδιώξεις και τον αγώνα μας.

Κυρίως δεν μάς έδωσε τον ρυθμιστικό ρόλο που θέλαμε να έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν το βάλλαμε όμως κάτω.

Συνεχίσαμε και μέσα από συλλογικές Διαδικασίες του Συνδυασμού, καταστρώσαμε την στρατηγική της παρέμβασής μας.

 

 1. Αναδείξαμε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Συνδυασμού μας, με την επιλογή του Δημήτρη Διάκου στη θέση του Συντονιστή του Συνδυασμού και του Μανώλη Γλαμπεδάκη στη θέση του Υπεύθυνου Τύπου.
 2. Ξεκαθαρίσαμε το πολιτικό στίγμα του Συνδυασμού μας. Ναι είμαστε ένας μη κομματικός συνδυασμός, είμαστε όμως μία Βαθιά Προοδευτική Δύναμη, η οποία μπορεί να συσπειρώνει όλο το τόξο της Προόδου, δηλαδή πολίτες που ανήκουν στην ανανεωτική αριστερά, στη σοσιαλδημοκρατία, φιλελεύθερους πολίτες. Απευθυνόμαστε σε όσους αντιλαμβάνονται πέρα από κομματικές ή  ιδεολογικές τοποθετήσεις, την ανάγκη η κοινωνία να εναρμονίζεται με την πραγματικότητα και να βλέπει το μέλλον και να το προετοιμάζειΤο μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν

Δημιουργούμε ένα Συνδυασμό, με ιδεολογικό και πολιτικό εύρος, που καλύπτει όλες τις Δυνάμεις του Συνταγματικού Τόξου

 

Καταστρώσαμε τον Κεντρικό πολιτικό μας στόχο. Το Κεντρικό, πολιτικό μας μήνυμα:

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΛΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

Η πόλη μας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό μεταίχμιο. Για να πορευτούμε Μπροστά, πρέπει αφενός να σταματήσουμε τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται, να εξαλείψουμε προβλήματα που υπάρχουν.

Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να προδιαγράψουμε ένα διαφορετικό Μοντέλο Ανάπτυξης για την ίδια την πόλη. Ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο θα συμβάλλει στην μετεξέλιξή της σε μία πόλη βιώσιμη, σύγχρονη, ανθρώπινη, έξυπνη όμορφη.

Αυτό εξάλλου θα είναι το πολιτικό πρόταγμα των επόμενων Δημοτικών Εκλογών για εμάς.

Όλα τα παραπάνω οριοθέτησαν τους στόχους και τις δράσεις μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαστε μία Παράταξη, με δράση και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ας δούμε λοιπόν τις δράσεις μία – μία :

 1. Επιβάλλαμε την ζωντανή μετάδοση των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Έτσι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πληροφορούνται τι συμβαίνει στην πόλη μας, και να γνωρίζουν τη θέση που ο καθένας μας, παίρνει πάνω στα μεγάλα ζητήματα της πόλης.
 2. Είμαστε η πρώτη Δημοτική Παράταξη στην πόλη που συγκρότησε Εθελοντική Κίνηση .
 3. Επιβάλλαμε την γραμμή άμυνας της πόλης απέναντι στα ζητήματα υποβάθμισής της. Τα 4 ΟΧΙ, που εμείς διατυπώσαμε στις 19/02/2020, έγιναν γραμμή άμυνας της πόλης. ΟΧΙ στην Επαναλειτουργία του Νεκροταφείου της Ανάστασης. ΟΧΙ Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. ΟΧΙ στην ύπαρξη Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων δίπλα από τον Οικιστικό Ιστό. ΟΧΙ στην επέκταση των δραστηριοτήτων της Cosco.
 4. Αναδείξαμε τον Ιούλιο του 2020, την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το χώρο της ΔΕΗ. Σημειώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή, σύρθηκε στην επανατοποθέτηση του ζητήματος, μετά από δική μας παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενώ τον Ιούνιο του 2020, διοργανώσαμε και την πρώτη κινητοποίηση μετά από είκοσι και πλέον  χρόνια για το ζήτημα αυτό.
 5. Τόσο κατά το έτος 2020, όσο και μέσα στο έτος 2021, διοργανώσαμε ενημερωτικές εκστρατείες γύρω από τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, τόσο διαδικτυακά, όσο και με διανομή υλικού. Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποίησης που έγιναν είτε διοργανώθηκαν από Φορείς της πόλης, είτε από τη Δημοτική Αρχή.
 6. Αναδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ζήτημα το οποίο υπάρχει με τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μόνο σε 9 μήνες το έτος 2020, το ύψους τους έφθασε τις 900000 Ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτό τις δαπάνες για το  covid-19.
 7. Κατά τη διάρκεια του πρώτου Lock Down   προτείναμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης των επαγγελματιών της πόλης μας.
 8. Εκδώσαμε δύο φορές ψηφιακή εφημερίδα, για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας, για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πόλης.
 9. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση του Πρασίνου στην πόλη μας
 10. Ζητήσαμε την αλλαγή του τρόπου του Εορτασμού της μάχης της Ηλεκτρικής, ώστε η κορυφαία στιγμή Εθνικής Αντίστασης, για την πόλη του Κερατσινίου, να γίνει και πάλι, αναφορά για όλο τον Λαό της πόλης του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
 11. Διοργανώσαμε συναντήσεις με τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης μας, το καλοκαίρι του 2021, ώστε να μπορούμε να καταγράψουμε τα προβλήματά τους και να συμβάλλουμε και εμείς στην ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα των Σωματείων της πόλης μας. Η Κοινωνία εξάλλου των πολιτών, είναι στην πρώτη γραμμή των δικών μας προτεραιοτήτων.
 12. Φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την πρόταση να υπάρχουν απινιδωτές και γιατροί στα Αθλητικά Στάδια της πόλης.
 13. Καταθέσαμε Πρόταση στο Δημόσιο Διάλογο, ώστε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, να προχωρήσει σε καμπάνια για τον εμβολιασμό στην πόλη μας. Η Κοινωνία πρέπει να σταθεί σύντομα, και πάλι όρθια. Η πόλη μας, πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
 14. Προτείναμε στο ζήτημα της Ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, να αναληφθούν θετικές πρωτοβουλίες από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να διαμορφωθεί μία συμφωνία του Δήμου μας, με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και τους Ιδιοκτήτες, της Γης, που να ξεκλειδώνει το ζήτημα της Ανάπλασης.Η Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της πόλης, θα καθορίσει την φυσιογνωμία μας την επόμενη εικοσαετία. Σήμερα κρίνεται το Μέλλον της πόλης!!
 15. Προτείναμε τόσο η αναδάσωση του Όρους Αιγάλεω όσο και η Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανασυγκρότησης.
 16. Μαζί με τις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, διεκδικήσαμε την μείωση των Δημοτικών Τελών, που στην πόλη μας αυξάνονται, επιβαρύνοντας το μέσο και κατώτερο νοικοκυριό. Έχουμε τα ακριβότερα αναλογικά Δημοτικά Τέλη μετά την Εκάλη.
 17. Είμασταν η μόνη Δημοτική Παράταξη της Αντιπολίτευσης, που κατέθεσε Προτάσεις, στη συζήτηση για τον Οργανισμό τους Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Μία συζήτηση που δεν έγινε με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

 

Τα παραπάνω αποτελούν  μέρος των παρεμβάσεών μας, μέχρι σήμερα.

Ποιος είναι ο προγραμματισμός μας από εδώ και πέρα :

 1. Η συγκρότηση των βασικών αρχών ενός Προγράμματος Δράσεις για το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για τα έτη 2024-2034. Ήδη με τη βοήθεια εξειδικευμένων Τεχνοκρατών και τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών του Συνδυασμού μας,  το πλαίσιο αυτό εξειδικεύεται και προετοιμάζεται να τεθεί υπόψη του Λαού της πόλης μας.
 2.  Το προγραμματικό μας πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση διαλόγου με άλλες Δημοτικές Κινήσεις, και Παρατάξεις, ώστε να επιτευχθεί με κορμό το Συνδυασμό Κερατσίνι- Δραπετσώνα#ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, μία Δημοκρατική  Προοδευτική Συμπαράταξη, για την Αλλαγή στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
 3. Ολοκλήρωση του Κορμού του Ψηφοδελτίου των επόμενων Δημοτικών Εκλογών, μέχρι  το καλοκαίρι του έτους 2022
 4. Έκδοση ενημερωτικού Δελτίου, πέραν από την ψηφιακή μορφή και σε έντυπη μορφή, ώστε οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια για ό,τι συμβαίνει στην πόλη.

Ξεχωριστή σημασία για εμάς έχει, η αλληλεγγύη των Δημοτών της πόλης μας, στους πληγέντες κατοίκους από τις τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές.

Απευθυνθήκαμε στους πολίτες της πόλης μας, και ζητήσαμε να συγκεντρωθούν σχολικά είδη για τους μαθητές των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας. Η ανταπόκριση, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Η ανταπόκριση των πολιτών στην πρόσκλησή μας, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών, σε εμάς. Είναι μία επιβεβαίωση της αξιοπιστίας μας

Λάβετε μέρος στην δημοσκόπηση και ψηφίστε:

Ποιόν/α θέλετε για επόμενο/η Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας;

Ευχαριστούμε για την απάντησή σας..!!!!

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν στις 29/12/2022..!!!

Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *