Δύναμη Ευθύνης

Social Media

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

        Η αγάπη μας και το ενδιαφέρον για το Πέραμα, τη πόλη μας που είναι παραμελημένη για περισσότερο από 30 χρόνια είναι η αιτία που εμείς οι άνθρωποι του Περάματος αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν νέο Δημοτικό Συνδυασμό που θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές με έναν και μοναδικό στόχο: την ανάπλαση της πόλης μας και την καλύτερη ποιότητα της ζωής όλων μας.
   
         Ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι ανεξάρτητος , ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος!!Δεν είναι ούτε θα είναι ποτέ υπό τη κηδεμονία κανενός πολιτικού οργανισμού. Ανεξάρτητος από διάφορους χορηγούς και χορηγίες και πάσης φύσεως οικονομικές δεσμεύσεις και ελεύθερος από κομματικές εξαρτήσεις και παρεμβολές.
 Όλα τα έως τώρα ιδρυτικά μέλη και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι, έχουν την οικονομική δύναμη να ανταπεξέλθουν των υποχρεώσεων τους και να μην περιφέρονται σε διάφορους χορηγούς για οικονομική ενίσχυση.
      Όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, Γιατροί, Δικηγόροι, Χημικοί Μηχανικοί, Ναυπηγοί, Πολιτικοί Επιστήμονες, Επαγγελματοβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Δημόσιοι Υπάλληλοι, εργαζόμενοι, τεχνίτες είναι από τους επιφανέστερους στο χώρο τους ο κάθε ένας, και δεν επιδιώκουν την όποια θέση οπουδήποτε προκειμένου να βιοποριστούν.
     Τα μέλη του συνδυασμού μας δεν είναι «παιδιά» κανενός κομματικού σωλήνα και δεν προτίθενται να γίνουν πολιτικοί.
     Είναι συνδημότες που γεννήθηκαν εδώ ή έχουν σχεδόν 50 χρόνια ζωής σε αυτό το τόπο, που μεγάλωσαν ηλικιακά και δημιούργησαν την επιχείρηση τους ή την επαγγελματική τους προσωπικότητα σε κάθε χώρο δουλειάς εντός ή εκτός της Πόλης μας.
 Άνθρωποι ηθικοί, αξιοπρεπείς, με μαχητικό δημιουργικό πνεύμα και ανιδιοτελείς που ξέρουν να χτίζουν, να δημιουργούν και να προοδεύουν και μαζί με αυτούς να προοδεύει και η πόλη μας.
    Όπως κάθε συνδυασμός έτσι και δικός μας είναι αντιπροσωπευτικός της τοπικής κοινωνίας μας και επιδιώκει να παντρέψει την πείρα και την ώριμη σκέψη των παλαιότερων , με την ορμή, τον ενθουσιασμό και τις φρέσκες ιδέες των νεότερων.
   Δεν ερχόμαστε να φτιαχτούμε αλλά να φτιάξουμε. Να φτιάξουμε ένα Πέραμα ισάξιο και καλύτερο των άλλων παραλιμένιων Δήμων των Νοτίων Προαστίων.
   Να κάνουμε τη Πόλη μας πρότυπο και να την επισκέπτονται πολίτες των άλλων δήμων , να την θαυμάζουν και να τη σέβονται, διότι πρώτα έρχεται ο θαυμασμός και μετά ο σεβασμός.
  Ο συνδυασμός μας ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ιδρύθηκε μόνο από ενδιαφέρον για το Πέραμα και όχι από συμφέρον προσωπικό ενός εκάστου απο εμάς.
  Κανένας από τους υποψηφίους του συνδυασμού δεν επιθυμεί να γίνει Δημοτικός Σύμβουλος για τα όποια οφέλη μπορεί να του αποφέρει μια τέτοια θέση αλλά επιθυμεί να αφήσει το δημιουργικό του στίγμα.
  Ζητούμε τη ψήφο όλων σας, ανεξαρτήτως ποιο κόμμα ψηφίζετε, γιατί το Πέραμα είναι πάνω από όλα τα κόμματα, είναι το σπίτι μας.
Θα βάζατε οποιοδήποτε κόμμα πάνω από το σπίτι σας;
     Ο κομματισμός, η διαφθορά και η διαπλοκή είναι οι λόγοι που το Πέραμα έμεινε πίσω όσον αφορά την ανάπτυξη του και την δυνατότητα να παρεχει καλύτερη ζωή στους Δημότες του καθώς και για το ότι δεν έχει καταφέρει να έχει κανένα έσοδο από τουρισμό ή από άλλη οικονομική δραστηριότητα.
  Εμείς ομως θέλουμε να κάνουμε το Πέραμα διάσημο όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα, με αξιοθέατα ώστε να το επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες.
  Στο Πέραμα οι περισσότεροι Δήμαρχοι , μετά το πέρας της θητείας τους έγιναν πιο πλούσιοι ενώ πολλοί αντιδήμαρχοι που είχαν χρόνια να κολλήσουν ένσημα έχουν βρει θηλή και θηλάζουν εις βάρος των συνδημοτών τους.
  Εμείς όμως δεν μοιάζουμε με κανέναν από αυτούς.
  Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας όταν με τη θέληση των Δημοτών γίνει Δήμαρχος δε θα λαμβάνει το μισθό του Δημάρχου καθόλη τη θητεία και με τη μέριμνα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου θα διανέμεται σε έξι οικογένειες που το έχουν ανάγκη, κάθε μήνα.
  Ορισμένοι που συνήθισαν να βλέπουν τον Δήμαρχο ως προέκταση ενός κόμματος ίσως αναρωτηθούν :
“Μα υπάρχει Δήμαρχος που δεν έχει πίσω του κάποιο κόμμα;” Ναι, τους απαντάμε!
  Tο μόνο που χρειάζεται ένας Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο είναι η εμπιστοσύνη των συνδημοτών του.
  Αυτές τις εκλογές αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες θα καθορίσουν και ποιο θα είναι το μέλλον του Περάματος τα επόμενα χρόνια. Θα είναι ελεύθερο για όλους και θα ανήκει στους Δημότες του ή θα το έχουν κάνει κάποια μεγάλα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα κτήμα τους;
  Σημειώσατε ότι μόνο το Πέραμα και το Κερατσίνι από όλους τους παραθαλάσσιους Δήμους δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ακόμη ανήκουν στους Δημότες τους.
  Όπως αντιλαμβάνεστε και ο Δήμος μας αποτελεί φιλέτο για ορισμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία θα θελήσουν να τον πάρουν από τους Δημότες του και να επωφεληθούν οικονομικά από αυτά.
    Σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές θα παρακολουθήσετε κάποιους Δημοτικούς Συνδυασμούς με υποψήφιους ‘’Mπροστινούς Δημάρχους΄΄ που στόχο έχουν να σας πάρουν ό,τι σας ανήκει, να σας πάρουν ότι έχει απομείνει στο Δήμο μας από θάλασσα και παραλιες.
  Επίσης θα δείτε να συνασπίζονται αυτοί που καταχρέωσαν τον Δήμο, αυτοί που επί 20 χρόνια σκυλοβρίζονταν αισχρά δημοσίως προκειμένου να πουλήσουν στα αφεντικά τους το Πέραμα, θα ενωθούν και θα ‘πουλησουν ‘ ενότητα.
  Tα άτομα αυτά μαζί με κάποιους πολιτικούς της περιοχής μας τα οποία έχουν αναλάβει εργολαβία θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν τον συνδυασμό μας με κάθε τρόπο και μέσο διότι τους χαλάμε τη πιάτσα.
  Και αυτό επειδή δεν είμαστε κλέφτες!!
  Για τους λόγους αυτούς που προαναφέρουμε χρειάζεται η αυξημένη προσοχή σας.
  Θα ψηφίσετε έναν υποψήφιο που δεν έχει ανάγκη να ωφεληθεί και το μόνο που τον κάνει να είναι υποψήφιος είναι η αγάπη του για τη πόλη μας ή θα ψηφίσετε υποψηφίους που καταχρέωσαν τον Δήμο, ξέχασαν τη πόλη μας και ανάκαμψαν οικονομικά μετά το τέλος της Δημαρχειακής θητείας τους οι ίδιοι;
  Εμείς όλοι κινούμεθα από ενδιαφέρον και όχι από συμφέρον. Ο συνδυασμός μας δεν είναι “μπροστινός” κανενός και όπως προείπαμε το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη και η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.
  Την εμπιστοσύνη θα την κερδίσουμε διότι έχουμε αποδείξει επί πάρα πολλά χρόνια, πως ξέρουμε να δημιουργούμε, γνωρίζουμε να διοικούμε, έχουμε επιχειρηματικό πνεύμα, δημιουργική φαντασία και μπορούμε να συνθέτουμε.
  Ακόμη θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας με την «περπατησιά» μας που είχαμε τόσα χρόνια στο τόπο αυτό, αφού όσοι απαρτίζουν τον συνδυασμό μας ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι πρότυπα συνδημοτών, οικογενειαρχών και παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.
  Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους από το πρόγραμμα μας το οποίο και σας παραθέτουμε παρακάτω και το οποίο είναι πραγματοποιήσιμο.
    Όλη αυτή η προσπάθεια μας έχει στόχο να εφαρμόσει το πρόγραμμα αυτό που θα κάνει το Πέραμα μια εντελώς διαφορετική προς το καλύτερο, Πόλη.
  Εμείς που καταστρώσαμε το πρόγραμμα αυτό είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το περατώσουμε μέχρι τέλους, άλλωστε πως θα προτείναμε κάτι ανεφάρμοστο, απραγματοποίητο;
  Yπό τη δική μας διοίκηση ο Δήμος θα σκέπτεται και θα λειτουργεί με επιχειρηματικό πνεύμα και σύνθημα μας θα είναι: «Δημιουργούμε επιχειρήσεις, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, κερδίζει ο Δήμος χρήματα από αυτές τις επιχειρήσεις και με τα χρήματα αυτά κάνει κοινωνικό έργο»
  Λέγοντας δημιουργικό επιχειρηματικό πνεύμα εννοούμε ότι όπου υπάρχει Δημοτικός χώρος προς εκμετάλευση, εμείς εκεί θα στήνουμε μικτές Δημοτικές επιχειρήσεις. Στις μικτές επιχειρήσεις αυτές ο Δήμος θα έχει το 51% των μετοχών και το 49% θα το έχει ένας ή δύο ιδιώτες.
  Την λειτουργία και τη διαχείριση θα την έχει ο ιδιώτης και την ψιλή κυριότητα ο Δήμος.
   Με τον τρόπο αυτό αυτό ο δραστήριος ιδιώτης που θα επιλεχθεί διότι θα είναι Δημότης Περάματος και από τους ικανότερους του επαγγελματικού του τομέα, θα αγωνίζεται για να κερδίσει περισσότερα και μαζί με αυτόν θα κερδίζει και ο Δήμος.
   Ο Δήμος θα στήνει προκάτ καταστήματα και ώς προαναφέραμε θα παραχωρεί στον ή στους ιδιώτες περαματιώτες συνέταιρους του το 49%. Για το ποσοστό αυτό ο ιδιώτης επιτηδευματίας θα εγγυάται ενυπόθηκα ή με την συμμετοχή του σε μετρητά για το 49% του ποσού του κόστους του καταστήματος, θα μεριμνά και θα κόβει πάντα απόδειξη για ό,τι πωλεί και θα προστατεύει και το κατάστημα του ως κόρη οφθαλμού .
   Αμέλεια ως προς τις αποδείξεις και την προστασία των συμφερόντων του Δήμου θα ειναι αιτία απομάκρυνσης του από το κατάστημα χωρίς καμιά αποζημίωση.
    Λειτουργώντας το κατάστημα ο ιδιώτης με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια το κατάστημα θα κερδίζει και από αυτό το κέρδος το 51% θα είναι του Δήμου και των Δημοτών. Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος για τον Δήμο και έτσι θα λειτουργεί όλα τα καταστήματα που θα δημιουργήσει.
Posted on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *